Συχνές Ερωτήσεις

 • Χρειάζετε να κλείσω ραντεβού για εξετάσεις στο εργαστήριο σας ;

  Δεν είνα απαραίτητο να έχετε κλείσει ραντεβού για τη διενέργεια εξετάσεων. Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και ο χρόνος αναμονής τις περισσότερες φορές αμελητέος.

 • Μπορώ να πιω νερό πριν την εξέταση αίματος;

  Ναι, μπορείτε να πιείτε νερό πριν την εξέταση αίματος. Γενικά συνιστάται να πίνετε νερό και να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι πριν δώσετε αίμα.

 • Θέλω να κάνω εξετάσεις αίματος. Πρέπει να είμαι νηστικός;

  Αν θέλετε να κάνετε ένα γενικό έλεγχο (check up), θα πρέπει να είστε νηστικοί για 8 περίπου ώρες και το προηγούμενο βράδυ να δειπνήσετε ελαφρά (αποφύγετε λιπαρά καθώς και τα αλκοολούχα ποτά). Την ημέρα της αιμοληψίας, αποφύγετε το κάπνισμα, τη χρήση τσίχλας και φάρμακα που τυχόν παίρνετε.

 • Μπορώ να πάρω τα φάρμακά μου πριν κάνω εξετάσεις;

  Πολλές εξετάσεις επηρεάζονται από τη λήψη φαρμάκων, γι’ αυτό συνιστάται να τα πάρετε μετά την αιμοληψία.

 • Για εξετάσεις σπέρματος, τι πρέπει να κάνω;

  Αν θέλετε να κάνετε σπερμοδιάγραμμα, θα πρέπει να προηγηθούν 3-5 εικοσιτετράωρα αποχής από σεξουαλική επαφή. Συλλέγετε ολόκληρη την ποσότητα του σπέρματος σε αποστειρωμένο δοχείο και το μεταφέρεται στο Ιατρείο το αργότερο σε 30 λεπτά από την στιγμή της λήψης. Είναι προτιμότερο η λήψη του δείγματος να γίνεται στο ιατρείο Η εξέταση γίνεται κατόπιν ραντεβού. Για καλλιέργειες σπέρματος, πλύνετε τα χέρια και την περιοχή εξωτερικά με σαπούνι και χλιαρό νερό. Ξεπλυθείτε σχολαστικά και σκουπιστείτε ελαφρά. Τέλος, απαγορεύεται η λήψη αντιβιοτικών και αλκοολούχων ποτών πριν από την εξέταση.

 • Πώς γίνεται η λήψη καλλιέργειας ούρων;

  Απαιτείται καλό πλύσιμο των έξω γεννητικών οργάνων, ιδανικά με πράσινο σαπούνι και άφθονο νερό (απαγορεύεται η χρήση αντισηπτικού). Σε αποστειρωμένο δοχείο γίνεται η συλλογή των ούρων από το μέσο της ούρησης. Δηλαδή, αφού αφήσετε τα πρώτα ούρα να τρέξουν, συλλέξτε από το μεσαίο ρεύμα ούρων στον αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη. Κατά προτίμηση συλλέξτε τα πρώτα πρωινά ούρα. Είναι σημαντικό να παραδοθούν στο εργαστήριο εντός μιας ώρας από τη λήψη, ειδάλλως τοποθετούνται στο ψυγείο ή σε δοχείο με παγάκια μέχρι να δοθούν στο εργαστήριο. Να σημειωθεί ότι η καλλιέργεια ούρων θα πρέπει να πραγματοποιείται πριν τη λήψη αντιβιοτικής θεραπείας. Εάν έχει προηγηθεί η λήψη κάποιου αντιβιοτικού είναι απαραίτητο να ενημερώνετε το προσωπικό του εργαστηρίου.

 • Αιμοληψίες στο σπίτι – κατ’οίκον κάνετε ;

  Βεβαίως και γίνονται αιμοληψίες στο σπίτι – κατ’οίκον, στη περίπτωση αυτή καλό είναι να έχετε επικοινωνήσει με το εργαστήριο 1 μέρα πιο πρίν για το κλείσιμο του ραντεβού.

 • Πότε θα παραλάβω τα αποτελέσματα και με ποιον τρόπο ;

  Το μεγαλύτερο μέρος των εξετάσεων πραγματοποιείται αυθημερόν. Τα αποτελέσματα μπορούν να σταλούν με οποιοδήποτε τρόπο εξυπηρετεί τον εξεταζόμενο.

  Επίσης τα αποτελέσματα σας ανεβαίνουν αυτόματα από το εργαστήριο μας στο myhealth του gov. Πατήστε στο σύνδεσμο https://myhealth.gov.gr/Το ιατρείο μας από το 2004 παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διαθέτοντας άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό καθώς επίσης έμπειρο,υπεύθυνο και ανθρώπινο προσωπικό.Προτεραιότητα μας ο ΑΣΘΕΝΗΣ…Social networks


Facebook

https://www.facebook.com/pantelis.anagnostopoulos.3/
Τηλέφωνο

22310 66841
6972 860 905©2023 Παντελής Αναγνωστόπουλος. All rights reserved.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.

X
Call Now Button